معرفی رشته مهندسی کامپیوترسخت افزار تعریف :
همه تجهیزاتی که در حوزه کامپیوتربه طور فیزیکی قابل لمس هستند سخت افزار محسوب می شوند.سخت افزار شامل تجهیزاتی مانند حافظه ها،پردازشگر،مانیتور،پرینتر،مودم ، اسکنرونظایر آن است.همچنین زیرساختهای شبکه و اینترنت و تجهیزات مخابراتی و ارتباطاتی ،رباتها،ابزارهای کنترل واتوماسیون صنعتی نیز با این حوزه ارتباط مستقیم می یابند. مشخصات دوره: دوره چهارساله مهندسی کامپیوتر با چنددرس پایه در حوزه فیزیک و ریاضی شروع می شود و سپس به دروس اصلی و تخصصی می پردازد. دروس این رشته بسیار کاربردی هستند و دانشجو پس از فارغ التحصیلی چنانچه دروس را با کیفیت خوب گذرانده باشد قادر است در همه عرصه های صنعتی کامپیوتر حضورموفق داشته باشد. در این رشته ابتدا با اصول پایه مدارهای الکتریکی و الکترونیکی آشنا می شوید. الکترونیک دیجیتال و مدارهای منطقی را می آموزید و سپس به صورت قدم به قدم با اجزای تشکیل دهنده ساختمان یک کامپیوتر آشنا می شوید.نحوه عملکرد حافظه،پردازشگرودستگاههای ورودی و خروجی را می آموزید. معماری کامپیوتر و ارتباطات بین بخشهای مختلف را فرا می گیرید.با تعدادی از زبانهای برنامه نویسی مهم آشنا می شوید.روش طراحی سیستم های سخت افزاری را تمرین می کنید و مفاهیم شبکه های کامپیوتری ،اینترنت،ارتباطات و مباحث فنی آنها را یاد می گیرید. علاوق بر مباحث فوق ،یادمی گیرید که چطور با استفاده از ریزپردازنده ها و دیگرقطعات مداراتی بسازید که به کمک آنها فرایندهای صنعتی کارخانجات را کنترل کنیدوکارها را به حالت اتوماتیک در آورید. قادر خواهید بود رباتهای مختلف بسازیدوبدین ترتیب در حوزه ی اتوماسیون صنعتی تسلط می یابید. برخی زمینه های اشتغال این رشته عبارتند از: · طراحی و ساخت و نوآوری در زمینه تولید تجهیزات تشکیل دهنده کامپیوتر ها · برنامه نویسی برای استفاده از امکانات سخت افزارها · اتوماسیون صنعتی(حوزه ای بسیار پرکاربرد به ویژه در ایران و البته همه ی کشورها) · طراحی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری · مدیریت شبکه های کامپیوتری · طراحی و نصب مراکز خدمات اینترنت · مدیریت شبکه ها و بسترهای اینترنتی · انتقال داده ها · طراحی و ساخت مدارات دیجیتال کاربردی · کاربرد تجهیزات سخت افزاری در کنترل تمامی صنایع · تولید سیستم های مانیتورینگ کارخانجات · پژوهش و نوآوری در بکارگیری روش های نوین در ساخت سخت افزار · حضور در دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی بعنوان مدرس و عضو هیئت علمی(اعم از کار پژوهشی یا تدریس) · تاسیس شرکت های خصوصی برای ارائه خدمات سخت افزاری به سازمانهای دولتی و غیره · به کارگیری کامپیوتر برای اصلاح فرایند همه وسایل صنعتی · کار در شرکتهای بزرگ صنعتی و دولتی · ......... زمینه های ادامه تحصیل: فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا درایران و خارج از کشور ادامه تحصیل دهند. رشته هایی مانند مهندسی کامپیوتر(سخت افزار و نرم افزار)،علوم کامپیوتر،مهندسی فناوری اطلاعات،مدیریت فناوری اطلاعات همگی با گرایشهای تخصصی متعدد مسیری فراروی فارغ التحصیلان این رشته ها برای ادامه تحصیل هستند
سختافزار بخش مادی، قابل لمس و ابزاری هر مجموعه یا سیستم است. سختافزار معمولاً به قطعات ویراق آلات فلزی و پلاستیکی تشکیل دهنده مجموعه گفته میشود. لازم به توضیح است که برق نیز جزو سختافزار حساب میشود.
در دانش رایانه به مجموع مدارهای الکترونیکی، اجزای فیزیکی و مکانیکی قابل لمس و مشاهده در یک رایانه سختافزار میگوییم. همچنین به بخش غیرقابل لمس مانند سیستمعامل، برنامههای رایانهای نرم افزار اطلاق میگردد.
مادر بورد
صفحه نمایش
کیس
صفحه کلید
ماوس
چاپگر
اسکنر
پردازنده مرکزی
درایو فلاپی
دیسک سخت
مودم
درایو نوری
بلندگو
درگاه یواسبی
کارت صدا
کارت گرافیک
قلم نوری
واحد پردازنده مرکزی
گوشی
درایو سی دی
درایو دی وی دی
کارت تلویزیون
دفترچه سوالات کنکور کارشناسی ارشد سال 90 رشته کامپیوتر را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید
لینک دانلود:
http://s2.picofile.com/file/7216303759/computer_asr_3.pdf.html
vhdl یکی زبان توصیف سخت افزار استاندارد صنعتی است که برای توصیف سخت افزار از سطوح انتزاع تا پیاده سازی فیزیکی استفاده می شود .
vhdl حاصل کار وزارت دفاع امریکا در دهه 70 واوایل دهه 80 میلادیست.
همچنان که از ساختار کلی ونیز دستورات vhdl بر می آید این زبان ریشه در زبان ada دارد.
شما میتوانید این کتاب را از لینک زیر دانلود کنید:
لینک دانلود:
http://s1.picofile.com/file/7216177953/McGraw_Hill_VHDL_Programming_by_Example_4th_Ed.pdf.html